torstai 5. elokuuta 2010

Dahlin erinomaisuudesta

Dahl (olisko oikea suomennos sakea linssikeitto) on verraton ja halpa proteiininlähde.
Se on tyypillinen intialainen ruoka, jota yleisesti tarjoillaan riisin ja vihannesten kera.

Simppeli resepti kahdelle:
1 dl kuorittuja mungpapuja
 vettä keittämiseen
1 tl suolaa

Huuhtele pavut kunnolla,  niin etteivät ne enää vaahtoa. Desilitraan papuja tarvitaan n. 2 1/2 vettä.
Mausta haluamallasi tavalla. Erinomaisesti sopii esim. chili, raastettu tuore inkivääri, mustapippuri,
tuore/kuivattu korianteri, jeera (juustokumina) jne. Keiton sakeus määräytyy luonnollisesti veden määrää säännöstelemällä keitosta pataan. Keittoaika n. 20-30 minuuttia (keitä pavut aivan pehmeiksi.)

Helppoja ja hyviä dahl reseptejä suomeksi:

http://www.kasvisruoka.com/index.php?kategoria=14

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys tuoreen inkiväärin säilytyksestä, miten se parhaiten käy päinsä? Rasiasss? Jääkaapissa? Paperipussissa?

Anonyymi kirjoitti...

Tuore inkivääri säilyy loistavasti kuorittuna pakkasessa. Inkivääriä voi jäisenä raastaa haluamansa määrän ja laittaa sitten takas pakkaseen.